USD34,24
EURO37,63
GBP45,08
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.131.411,66
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Filistinli Çocuklar İçin Sende Çiz Etkinliği Trabzon ve Ordu’da

Filistinli Çocuklar İçin Sende Çiz Etkinliği Trabzon ve Ordu’da

Filistinli Çocuklar İçin Sende Çiz Etkinliği
Filistinli Çocuklar İçin Sende Çiz Etkinliği
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu ve Trabzon’da Filistin için etkinlik düzenlendi. Etkinlikte yediden yetmişe herkes çizerek katılım gösterdi. Detaylar haberimizde…

Filistin’de yaşananlara dikkat çekmek için sende çiz etkinliğine yoğun bir katılım gösterildi. Özellikle Yetim Vakfı öncülüğünde yapılan bu etkinlik 15 Temmuz şehitler ve hürriyet parkında düzenlendi. Etkinliğe katılan herkes istediği boyaları kullanarak çeşitli resimler çizdi. Sulu boyalar, pasteel poyalar ve hatta guaj boyalar ile çizilen resimler beğeni kazandı. Renkli boyalarla güzel bir ortam oluştu. Daha çok Türk ve Filistin bayrakları çizildi.

Çocuklarda Çizdi

Filistinli Çocuklar İçin Sende Çiz Etkinliği Trabzon ve Ordu’da
Filistinli Çocuklar İçin Sende Çiz Etkinliği Trabzon ve Ordu’da

İHH İnsani Yardım Vakfı Trabzon şubesinde görev alan Emine Yeni ise bu etkinliğin daha çok çocukların kendi duygularını aktarması ve resmetmesi için yapıldığını söyledi. Özellikle Filistin’de yaşanan katliamı duyurmak ve dikkat çekmek için etkinliklerin sürmesi bekleniyor. Etkinliğe katılanlar arasında yer alan Melek Önal bu etkinlikte kızı ile resim çizerek tepkisini ortaya koyduklarını iletti.

Trabzon’da yapılan etkinliğin yanı sıra Ordu’da Ceren Özdemir Meydanında benzer etkinlik gerçekleştirildi. Çocuklar bu alanda resim çizerek duygularını bu yolla ifade etti. Özellikle İHH Başkanı Recep Gürler, her zaman yürüyüş yapmak yerine daha farklı yollarla da tepki ortaya koyulabileceğini göstermek için çizim etkinliği gerçekleştirdiklerini açıkladı. Bu sayede çocuklarda da bir farkındalık oluşuyor.

Tüm Türkiye 6 Ekim’de Filistin’e Destek Yürüyüşünde

Tüm Türkiye’de süregelen etkinliklere bir yenisi daha ekleniyor. Bu seferki tüm Türkiye’de eş zamanlı başlayacak olan bir yürüyüş olacak. 6 Ekim Pazar günü Filistin’e destek yürüyüşleri planlanıyor. Bu vahşete ortak olanların adını bir kez daha haykırmak ve dur demek için yürüyüşler büyük bir kapsamla devam edecek. Tüm Anadolu şehirlerinde destek yürüyüşlerinin yapılmasıyla birlikte 81 ilde caddeler dolu olacak.

Sivil toplum kuruluşlarının birçok ilde organize olmasıyla birlikte çok yüksek sayıda katılım bekleniyor. Özellikle sadece Ankara’da 1 milyon kişinin katılacağı öngörülüyor. Yapılan bu yürüyüşle birlikte soykırım ve yıkıma karşı ses yükseltilecek. Tüm dünyadaki vicdanlı ve iyi yürekli insanlara çağrıda bulunma ve destek isteme yürüyüşü olarak da adlandırılabilir.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ünye Haber-Alp Tv-Ünye Tv-Ünye Haberleri-Haber Ünye-Alp Haber-Alp Medya Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!