USD34,24
EURO37,22
GBP44,73
BIST8.864,56
GR. ALTIN2.988,22
BTC2.338.012,72
  1. Haberler
  2. Çevre
  3. Ordu, Rize, Trabzon ve Giresun’da Kar Yağışı: Yaylalar Kar Altında!

Ordu, Rize, Trabzon ve Giresun’da Kar Yağışı: Yaylalar Kar Altında!

Ordu, Rize, Trabzon ve Giresun’da Kar Yağışı
Ordu, Rize, Trabzon ve Giresun’da Kar Yağışı
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Karadeniz Bölgesi’nde soğuk hava dalgasının etkisiyle Ordu, Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin’in yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Özellikle yaylalarda kar yağışının ardından beyaz örtü oluşurken, hava sıcaklıklarının gece eksi derecelere düştüğü gözlemlendi.

Ordu’da Yaylalar Beyaza Büründü Ordu’nun Kabadüz ilçesine bağlı 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası, kar yağışıyla beyaza büründü. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, yaylalarda kar yağışının dün akşam itibarıyla başladığını belirterek, hava sıcaklığının gece saatlerinde eksi 2 dereceye kadar düştüğünü ifade etti. Kar yağışı aralıklarla devam ederken, yolların kapalı olmadığını, ancak yaylacılara yönelik her türlü tedbirin alındığını kaydetti.

Rize’de Kar Yağışı Etkili Oldu Rize’nin yüksek kesimlerinde de kar etkili oldu. Özellikle İkizdere ilçesinin 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı ve Anzer Yaylası beyaz örtüyle kaplanırken, Kaçkar Dağları’nda da kar kalınlığı 20 santimetreye kadar ulaştı. Yaylacılar, kar yağışına hazırlıklı olmasa da, bölgedeki yerleşim alanlarında şu ana kadar herhangi bir ciddi olumsuzluk yaşanmadı.

Artvin’in Yüksekleri Kar Altında Artvin’de soğuk havanın etkisiyle yüksek rakımlı yerleşim yerlerine de kar düştü. Özellikle Karçal ve Arsiyan Yaylaları beyaza büründü. Merkeze bağlı bazı köy yollarında kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Karayolları ekipleri, bölgede kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

Giresun’da Kar Etkisini Gösterdi Giresun’un Dereli ilçesine bağlı 1700 rakımlı Kümbet Yaylası ve 1600 rakımlı Bektaş Yaylası kar altında kaldı. Bölgedeki yayla yollarında ulaşımın sağlanması için İl Özel İdaresi ekipleri kar temizleme çalışmaları başlattı.

Trabzon’un Yüksek Kesimlerinde Kar Yağışı Trabzon’da da kar yağışı etkili oldu. Ünlü turizm merkezi Uzungöl ve Şalpazarı ilçesindeki Sisdağı, Alaca ve Kadırga yaylalarında kar yağışı nedeniyle yollar beyaza büründü. Yüksek rakımlarda yaşayan vatandaşlar karın keyfini çıkarırken, bazı sürücüler kar nedeniyle zorluk yaşadı.

Bölgede kar yağışının devam etmesi beklenirken, yaylalar karla kaplanarak hem yerel halkın hem de ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ünye Haber-Alp Tv-Ünye Tv-Ünye Haberleri-Haber Ünye-Alp Haber-Alp Medya Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!