USD34,29
EURO36,95
GBP44,44
BIST8.782,92
GR. ALTIN3.031,56
BTC2.278.433,50
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ordu’da Çöp Savaşları Büyüyor: Halk Kamyonların Yolunu Kesti!

Ordu’da Çöp Savaşları Büyüyor: Halk Kamyonların Yolunu Kesti!

Ordu’da Çöp Savaşları Büyüyor
Ordu’da Çöp Savaşları Büyüyor
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Çaybaşı İlküvez’e çöp dökme girişimi, mahkeme kararı ile durdurulmuştu. Ayrıştırılmamış çöpün bölgeye dökülemeyeceği uyarısına rağmen, belediyenin gece saatlerinde farklı kamyonlarla çöp taşımaya çalıştığı iddiaları, vatandaşların tepkisiyle yeniden gündeme geldi. Geçtiğimiz hafta da benzer bir olay yaşanmış ve bölge halkı çöp kamyonlarının geçişine izin vermemişti.

Ordu’da Çöp Savaşı
Ordu’da Çöp Savaşı

Son olarak yine gece geç saatlerde çöp kamyonlarının İlküvez’e gittiğini fark eden vatandaşlar, yolları keserek kamyonların geçişini engelledi. Kamyon sürücüleri, “Ayrıştırılmış çöpleri taşıyoruz, bunlar katı atık değil” diyerek itirazda bulunsa da, mahalle muhtarları ve vatandaşlar mahkeme kararını gerekçe göstererek çöp taşımacılığına izin vermedi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri de duruma müdahale ederek kamyonların geri dönmesini sağladı.

Büyük Risk Taşıyor

Çöp sularının ikizce ve cüri ırmağına akması da vatandaşlar tarafından tepki yaparken ileride balık ölümlerinin çoğalıyor olması da başka bir sorun teşkil ediyor.

Mahkeme kararına rağmen Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin çöp taşımacılığı konusundaki ısrarı, bölge halkı arasında tartışmalara neden olurken, çöp ayrıştırma sürecinin nasıl yürütüleceği merak konusu olmaya devam ediyor. Vatandaşlar, çevreyi ve sağlığı koruma adına haklarının sonuna kadar arkasında duracaklarını belirtirken, belediyenin bu konudaki çözüm adımları yakından takip ediliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ünye Haber-Alp Tv-Ünye Tv-Ünye Haberleri-Haber Ünye-Alp Haber-Alp Medya Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!