Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Aile Hekimliği yönetmeliği ile hekimlerin kazancını nasıl artırmayı hedeflediklerini açıkladı. Hekimlere güvenerek sağlığın korunması gerektiğine dikkat çekti. Peki, aile hekimliğinde yapılan yenilikler neler?
Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği’nin düzenlediği kongrede konuşan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Avrupa ülkelerindeki sağlık sistemlerindeki zorluklara değindi. Memişoğlu, “Bazı Avrupa ülkeleri çökmüş sağlık sistemlerini nasıl düzelteceklerini düşünmeden, sağlık sistemimizi vicdansızca eleştiriyor. Oysa biz, kötü niyetli ülkelerdeki insanlara bile sağlık hizmeti verebilecek kapasiteye sahibiz,” ifadelerini kullandı.
Bakan Sağlık Sistemi Hakkında Konuştu!
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği’nin (SASDER) düzenlediği 11. Ulusal Kongre’de sağlık ve sigorta sektörü yöneticileriyle bir araya geldi. Türkiye’nin sağlık hizmeti sunumunda son yirmi yılda büyük bir ilerleme kaydettiğini belirten Memişoğlu, “Türkiye, altyapısı ve insan gücüyle örnek alınan bir sağlık sistemi sunan ülke konumundadır,” dedi.
Memişoğlu, Türkiye’nin yalnızca kendi vatandaşlarına değil, çevresindeki ülkeler ve dünyanın uzak köylerine dahi sağlık hizmeti sunma kapasitesine sahip olduğunu vurgulayarak, sağlıkta bilgi ve teknoloji üretme hedeflerini açıkladı. “Sağlıkta teknoloji üretme ve bilimsel altyapıyı güçlendirme konusunda Türk hekimlerinin ekonomik refahını artırarak dünya çapında örnek bir ülke olacağız,” dedi.
Sağlık Hizmetlerinde Neler Önemli Tek Tek Açıkladı!
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Türkiye’de koruyucu sağlık hizmetlerinin öneminin arttığını ve insanların hastalanmadan sağlıklı kalmalarını hedeflediklerini vurguladı. Aile hekimliğini, sağlık sisteminin temel taşı olarak gördüklerini belirten Memişoğlu, yeni aile hekimliği yönetmeliği hakkında açıklamalarda bulundu.
Aile hekimliği yönetmeliğinin bu ay itibariyle uygulamaya girdiğini ifade eden Memişoğlu, sağlık alanında dezenformasyonların arttığını belirterek, “Gerçeklerle algıları karıştırmamamız gerekiyor,” dedi. Ayrıca, aile hekimlerinin reçetelerine ve tedavilerine müdahale etmediklerinin altını çizen Memişoğlu, akıllı ilaç ve laboratuvar uygulamaları konusunda toplumsal bir farkındalık oluşturulması gerektiğini söyledi. Türkiye’deki evlerde kullanılmamış ve son kullanma tarihi geçmiş ilaçların, sağlık hizmetlerinin etkinliğine dair önemli bir gösterge olduğunu belirtti.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: “Hekiminizi Dikkate Alın, Komşunuzun İlaçlarını Değil”
Sağlık ve Sigorta Yöneticileri Derneği tarafından düzenlenen kongrede konuşan Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Aile Hekimliği yönetmeliğiyle, iyi aile hekimliği uygulamalarını teşvik ederek hekimlerin daha fazla kazanç elde etmelerini sağlamak istediklerini belirtti. Memişoğlu, sağlık hizmetlerinden yararlanan vatandaşlara şu çağrıyı yaptı: “Komşularınızın veya başkalarının önerdiği tedavi yöntemleriyle değil, hekimimize güvenerek sağlığınızı koruyabilirsiniz. Aile hekimlerimize güveniyoruz ve onların sağlıklı hizmet sunmalarını sağlamak için çaba gösteriyoruz.”