Usta öğreticiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na özlük hakları, görev tanımları ve kadrolu statü talepleriyle sesleniyor. Peki, Bakanlık bu taleplere nasıl bir yanıt verecek? Kota sorunu çözülüp, eğitim hizmetleri nasıl gelişecek? Usta öğreticilerin talepleri kabul edilecek mi? Tüm detaylar haberimizde.
Ankara Anıtpark’ta toplanan usta öğreticiler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na seslenerek özlük hakları, görev tanımları ve kadrolu statü taleplerini dile getirdi. Meslek Eğitimcileri Usta Öğreticiler Federasyonu Başkanı Canan Ünver, yaptığı basın açıklamasında, usta öğreticilerin görev tanımlarının netleştirilmesi gerektiğini vurguladı.
Halk Eğitim Merkezlerinde Kota Sorunu ve Özlük Hakları
Canan Ünver, halk eğitim merkezlerinde görev yapan usta öğreticilerin kota nedeniyle görev alamadıklarına dikkat çekti. Ünver, Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü’nün 2023 yılı raporlarına göre 11 milyon kişiye eğitim verildi. Ancak bu eğitimlerin etkinliği, usta öğreticilerin yeterli özlük haklarına ve görev tanımlarına sahip olmalarına bağlıdır şeklinde konuştu. Ayrıca, usta öğreticilerin sözleşmeli statüye geçirilmesi gerektiğini belirten Ünver, Bakanlığın bu konuda adım atmasını talep etti.
Eğitim Hakkının Engellenmesi Tehdidi
MEUS-FED Başkanı, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konan bütçe kısıtlamaları ile halk eğitim merkezlerinde eğitim fırsatlarının azalmasına tepki gösterdi. Bütçe yetersizliği nedeniyle halk eğitim kurslarına sınırlama getirilmesi, tüm vatandaşların eğitim hakkını engellemektedir diyen Ünver, bu durumun eğitimde fırsat eşitliğini tehlikeye attığını ifade etti.
Usta Öğreticiler, Eğitimde Kaliteli Hizmet İstiyor
MEUS-FED üyeleri, halk eğitim merkezlerinin tekrar etkin şekilde işlevsel hale getirilmesi için usta öğreticilerin daha fazla yer almasını talep ediyor. Eğitimde kalitenin artırılması ve gençler ile yetişkinlere yönelik kursların yeniden açılması gerektiğini vurgulayan grup, özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda Bakanlık’tan destek bekliyor.