Ordu’lu Genel Başkanlar

Ordu’nun Siyasi Hayatı Türkiye Büyük Millet Meclisinde temsil edilmeye başladığı günden itibaren her dönem güçlü olmuştur.

Özellikle 17. Dönem Milletvekilliği ile başlayan ve her dönem mecliste mutlaka bir bakanı olan Ordu’nun halen daha Mecliste her ne kadar Milletvekillerine görev verilmese de Mevcut TBMM Numan Kurtulmuş Nüfusta Ordu’lu yazmaktadır. Devletin üst düzey yöneticileri Ordu nüfusuna kayıtlıdır.

Genel Başkanlar
Genel Başkanlar

Siyasette Genel Başkan Olanlar;

Has Parti Genel Başkanı Prf.Dr.Numan Kurtulmuş

Milat Partisi Eş Başkanı İdris Naim Şahin

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu

Siyasette Adından Söz Ettiren Bakanlar;

Şükrü Yürür
Şükrü Yürür

Şükrü Yürür; 17, 18, 19, 20 ve 21. Dönemde TBMM’de görev yaptı. Sanayi ve Ticaret Bakanı olarak da görev aldı.

Refaiddin Şahin
Refaiddin Şahin

Refaiddin Şahin; Büyük Türkiye Partisi, Doğru Yol Partisi ve Demokrat Türkiye Partisi Kurucu Üyeliği XIX. ve XX. Dönem Ordu Milletvekilliği, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı yapmıştır

İdris Naim Şahin
İdris Naim Şahin

İdris Naim Şahin; Ak Parti 22 ve 23 dönem İstanbul Milletvekili 24. Dönem Ordu Milletvekili oldu Partisinde Genel Sekreterlik yaptı ve daha sonra İç İşleri Bakanı oldu.

Daha sonra partisinden istifa ederek Milat Partisini kurdu. Millet ve Adalet Partisi (Milat) Mehmet Bozdemir ile birlikte Eş başkanlık yaptı.

Numan Kurtulmuş
Numan Kurtulmuş

Numan Kurtulmuş: Fazilet Partisinin kapatılması ile siyasete Saadet Partisinde devan etti. 2008 yılında yapılan parti kongresinde genel başkan olarak seçilmiş, 2010 yılında partisinden ayrılarak Halkın Sesi Partisini kurdu ve HAS Partinin Genel Başkanı oldu. Daha sonra Recep Tayyip Erdoğan’ın teklifi üzerine 2012 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi ile Has Parti’yi bütünleştirdiler.

Ak Parti Hükümetinde Ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığı, Başbakan yardımcılığı,                  Kültür ve Turizm Bakanlığı, AK Parti Genel Başkan Vekilliği ve son olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan başkanlık seçimlerinin üçüncü turunda 321 oy alarak 30. TBMM Başkanı seçildi.

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu
İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu

Müsavat Dervişoğlu: Milliyetçi Hareket Partisi’nin çeşitli kademelerinde ve gençlik organizasyonlarında önemli görevler üstlendi. 1978 yılında Ülkücü Gençlik Derneği (ÜGD) Fatsa İlçe Başkanlığı ile başlayan siyasi yöneticilik hayatını, 1987–1989 yılları arasında Bizim Ocak Dergisi ve daha sonra 1988’de de Gençlik, Kültür ve Sanat Ocakları Derneği adı altında teşkilatlanan Ülkü Ocakları genel başkanı oldu. 1989 yılında Gençlik Kültür ve Sanat Ocakları Derneği’nin genel başkanlığı görevinden alınarak, dönemin Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından Milliyetçi Çalışma Partisi Genel Merkezi’nde görevlendirildi. Daha sonra yine Türkeş tarafından MÇP İzmir İl Teşkilatı’nda görev yapmak için İzmir’e gönderildi. 2000-2011 yılları arasında MHP İzmir İl Başkanlığı görevini sürdürürken, 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve 2011 genel seçimlerinde ise MHP İzmir milletvekili adayı olmuştur. 2012’de MHP kongresinde genel başkanlığa aday olmuş, ancak kazanamamıştır.

2018-2019 yılları arasında İYİ Parti mahalli idarelerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı olmuştur. 2019 yılı itibarıyla İYİ Parti meclis grubu başkanvekilidir ve 27. dönem İzmir Milletvekilidir.

27 Nisan 2024 tarihinde 5. İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı’nda İYİ Parti Genel Başkanı Seçildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu