ÜTSO, Deprem Bölgesi İle İstişare Halinde

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, Kahramanmaraş merkezli 11 ili vuran deprem afetinde Ünye olarak bölgenin yanında olduklarını ve yine talep halinde ihtiyaçların karşılanması noktasında gayret edeceklerini söyledi.

Başkan İrfan Akar, 6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası, odanın depremzedelere yönelik çalışmalarına değindi. Depremi duyar duymaz organize olarak kampanya başlattıklarını aktaran Başkan Akar, üyelerin ve Ünyelilerin bu kampanyaya ciddi bir destek verdiğini söyleyerek teşekkür etti. Yaklaşık 115 çadır ve 6 adet konteyner ile bölgeye destek olduklarını belirten Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan İrfan Akar, kendisi de bölgeye giderek malzemelerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağladı.

 

“Deprem Sonrası Birlikteliğimiz Örnek Teşkil Ediyor”

Başkan Akar, bölgedeki durumu şu ifadelerle özetledi:

“Oradaki durum vahim bir durum. İnşallah çok kısa bir sürede yaralar sarılır temennisindeyiz ancak sürekli artçılar oluşması da bizi üzüyor. Bundan sonrası için yine yardımlarımız olacak tabi ancak bu ihtiyaç ve bölgeden gelen taleplere göre şekillenecek. Bölgedeki sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ile irtibat halindeyiz. Halen Ünye genelinden bize gelerek bölgeye yardım etmek isteyen vatandaşlarımızın olması güzel bir birlikteliği ortaya koyuyor.”

 

“Acil İhtiyaçlar Gıda ve Isınma”

“Bölgede ihtiyaçlar anlık olarak değişiyor. İlk başta ısıtıcı talebi çoktu. Daha sonra tabi insanlarımızın duyarlılığı ile oldukça fazla yiyecek ve giyecek yardımı oldu.  İyi niyetle yapılan yardımların israfa yöneldiğini de gördük. İlk başta gelen yardımların organizesi iyi yapılamadı, bir sıkıntı oluştu ancak daha sonra çadırlar ve konteynerler de kuruldu, ihtiyaçlar sahiplerine doğru bir şekilde ulaşmaya başladı. Zamanla talepler netleşti ve ihtiyaçların karşılanması konusundaki sıkıntılar giderildi. Şimdi ise en fazla gıda ve ısınma ihtiyacı var. Daha sonra tabi temizlik ürünleri ve iç çamaşırı gibi ihtiyaçlar var. Tabi abartmadan ve ihtiyaca göre yardımlar yapmalıyız. Biz Ünye Ticaret Odası Başkanlığı olarak kendi bünyemiz ve yardımseverlerin vasıtasıyla 115 kadar konteyner ve 6 çadır kurulumunu gerçekleştirdik.”

 

“İhtiyaç Sıralaması Yapabilmek Çok Zor”

Bu işlerin çözümü noktasında net konuşamıyoruz. Akşam yine deprem oldu ve ihtiyaçlar anlık gelişti ve değişti. Biz oda olarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile istişare halindeyiz. Yerel idarelerle, kaymakamlıklarla, muhtarlarla sürekli istişare halindeyiz. Bir bakmışsın araç lazım oluyor bir bakmışsın kepçe lazım oluyor, bir bakmışsın yiyecek lazım oluyor. Tam bir ihtiyaç sıralamasına sahip değiliz. O yüzden anlık olarak ne lazımsa onu temin etmeye çalışıyoruz.

Haber: Gülten KODAL – Talip KOCAKOÇ

admin

admin

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu