USD0,000000
EURO0,000000
GBP0,000000
BIST0,000000
GR. ALTIN0,000000
BTC2.329.123,39
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bizim Yerimizde Geniş Alanımızda

Bizim Yerimizde Geniş Alanımızda

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Alp'ye Başkanlar Konuşuyor Programına Konuk Oldu
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Alp'ye Başkanlar Konuşuyor Programına Konuk Oldu
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hüseyin Tavlı “Bizim Yerimizde Geniş Alanımızda… Yerel seçimlere bir hafta kala adaylar sahada yoğun mesai harcıyorlar. Gazeteci Hamza Alp’in sunduğu “Başkanlar Konuşuyor” programın konuğu bu akşam Ünye Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tavlı idi. Alptv’ye konuk olan Başkan Tavlı hem geçen beş yılı değerlendirdi hem de gelecek ile alakalı projelerini aktardı.

Siyasete il genel meclis üyeliği ile başladığını söyleyen Başkan Tavlı “Biz sahaya yeni inmedik, Ünye’nin her karış toprağının çeşidini bilen bir Başkanlık görevi yapıyorum. Hizmeti kişilere göre değil, hakkı olana ve adil bir şekilde yapıyoruz. Ünye’nin en büyük sorunu olan yol sorununu bitirecek alt yapıyı yaptık ve geldiğimizde 50 kilometre olan yol yapımını son üç yıl da 250 kilometre ile toplamda 300 kilometre yol yaptık. Tabi yol yapımı ile birlikte elektrik direklerini de yenileyerek elektrik kesintilerinin önüne geçtik kırsal bölgelerde. Kırsal bölgelerimizde büyük ölçüde sorunları bitirdik” dedi.

Ünye Temiz Hava Soluyor

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Alp'ye Başkanlar Konuşuyor Programına Konuk Oldu
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Alp’ye Başkanlar Konuşuyor Programına Konuk Oldu

Ünye modern bir kent olma yolunda hızla ivme kazanıyor diyen Başkan Tavlı “Şehir artık kömür solumuyor, temiz bir havası var. Ancak bizler bu doğalgaz konusunda konuştuğumuz da hemen ses geliyor, 2007 yılında Ünye sınırlarına kadar gelmiş olan doğalgaz dönemin belediye başkanının şehir de yollar bozulur diyerek üzerine düşmemesi sonucunda isteksizliği, firmaları çağırıp, dönemin Enerji bakanını da arkasına alıp bunu hızlandırması gereken kişi oydu. Hatta ve hatta o zaman Ankara’nın gücünü çok iyi kullanması gerektiği halde kullanmadığını söylüyorum. Şimdi biz o dönemde Enerji Bakanı olan Şimdi ise Büyükşehir Belediye Başkanımız olan Hilmi Güler ile birlikte Doğalgaz sorunu Ünye’de bitmek üzere. Birlikte daha modern ve yaşanabilir bir şehir inşaa ediyoruz. Ünye’miz sadece doğalgaz ile değil, sosyal belediyecilik anlamında çıtayı çok yükselttik.  Asarkaya kent ormanı, bir o zamanki döneme bakın birde şimdiki durumuna, At hanı, bir o zaman ki resmine bakın bir de şimdi ki donatılarla bakın. Şehrin her alanında izim var diyenin şimdi o izlerden eser yok. Hepsi günün şartlarına göre gelecek nesillerin bile rahatlıkla kullanabileceği alanlar haline getirdik. Atatürk mahallesi ve Gölevi Mahallemiz de yaptığımız bir batı park projesi ile buranın da Karadeniz’de cazibe merkezi haline geldiğini söyleyebiliriz. Hakeza kadınlar plajımız, o bölgede yine spor kompleksimiz hepsi geleceğe yapılan yatırımlarımızdır. Kadınlarımız için kooperatifler kurdurarak onları ekonomiye katkı sağlayan birer birey haline getirdik, hepsi ailelerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor. Yaptıklarımız yaşadığımız şehirde hep birlikte görüyoruz, hedefimiz insanımızın daha huzurlu ve ekonomik yaşaması içindir” açıklamasını yaptı.

Bizim Yerimiz Dar Değil, Bilakis Geniş

Bizim yerimiz dar değil, bilakis geniş diyen Başkan Hüseyin Tavlı “Biz yaptıklarımızın çok konuşulmasından ziyade, şehrimizi Türkiye’nin ikinci Yüzyılında taşıyacağımız ve yapacağımız projelerle anılması için çabalıyoruz. Halkımız bizi tekrar göreve çağırır ise kaldığımız yerden devam değil ara vermeden şehrin kimliğine değer katmaya devam edeceğiz. Ülkenin sorunu olan trafik sorununu biz Ünye’de bitirmek adına projelerimizi yaptık, tabakhane deresinin her iki yakasında trafik akacak, bulvar yolları ile alakalı sorunlar çözülme aşamasına gelindi bitmek üzere, bunlar ilk iki yılda çözüme kavuştuğunda zaten trafikte bir rahatlama olacaktır. Şehrin pazarcı esnafı ve köyde ürettiği ekonomiye kazandırmaya çalıştığı ürünü satacak yerleri modern bir hale getirmek adına hazırlıklarımızı yaptık, dernek başkanlarımız ile bir araya gelip yapacağımız çarşının alt ve üst kısımlarının bölümlerinin son halini veriyoruz. Bunu da başladığımız da 1,5 veya 2 yıl gibi kısa sürede teslim edeceğimiz büyük bir alışveriş merkezimiz olacak. Yine bunun yanı sıra semt pazarlarımız için hazırlıklarımız devam etmekte. Hep baştan beri söylediğim bir laf var, birlikte istişareler ile yanabilir bir şehir inşaa edeceğiz diyorum. Bunu laf olsun diye değil, şimdiye kadar yapmış olduğumuz işlerde bunu daha önce yaptığımızı herkes biliyor” dedi.

Ünye’yi Şehrin STK’ları ile Birlikte Yönetiyoruz

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Alp'de Çarpıcı açıklamalarda bulundu
Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı Alp’de Çarpıcı açıklamalarda bulundu

Projelerimizi yaptığımız da Ankara’da ki büyüklerimizden ve Milletvekillerimizden destek alarak hayata geçiriyoruz diyen başkan Tavlı “Bazı konularda geç kaldığımız doğrudur, ancak bizden önce görev yapan başkanlarımız şehrin geleceği ile alakalı olarak pek çalışmamışlar. Mesela biz hala yıllardır küçük sanayi sitesi ile alakalı problemleri çözmeye çalışıyoruz, enerjimizi OSB de olduğu gibi buraya yoğunlaştırdık ve daha önceki Milli Eğitim Bakanımız şimdi Milletvekilimiz olan Mahmut Özer beyefendi ile imar planlarında değişiklikleri yaparak Ankara’da bakanlıklar ile görüşüp tadilat değişikliği sonrasında Küçük Sanayi Sitesinin önünde bulunan engeli aşmış olduk. Şimdi hedefimiz bir an önce çözüme kavuşturup yine oradaki esnaflarımız ile bir araya gelmek, sanayi sitesi kooperatif başkanımızla bir araya gelip hızlı bir şekilde o bölgeyi taşımak olacaktır” diye konuştu.

Sokak Hayvanlarımız için Mama Üretiyoruz

Bizler belediye olarak yaşadığımız şehri daha ilerilere taşımak, bu şehirde sadece bizlerin yaşadığını var saymayarak sokak hayvanlarımıza da sahip çıkan bir belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz diyen Ünye Belediye Başkanı ve Başkan adayı Hüseyin Tavlı “Karadeniz Bölgesinde ilk olan Ünye Belediyemiz bünyesinde sokak hayvanlarımız için mama üretiyoruz. Tesislerimizde geriye kalan artıkları toplayıp sokak hayvanları için kurduğumuz tesisimiz de mama yaparak onlara veriyoruz. Onların yine sokakta ki yaşamları için önümüzde ki dönemde çıkmasını beklediğimiz yasayla birlikte doğada daha iyi şartlarda yaşayacakları alanların alt yapısını hazırladık” açıklamasını yaptı.

Halkımız bizlere yeniden görev verdiğinde Ünye hızlı bir şekilde yoluna devam edecektir diyen başkan Tavlı “Biz Halkımız için varız sadece onlara hizmet ederiz” dedi. 

Giriş Yap

Ünye Haber-Alp Tv-Ünye Tv-Ünye Haberleri-Haber Ünye-Alp Haber-Alp Medya Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!