USD34,24
EURO37,63
GBP45,08
BIST9.109,34
GR. ALTIN2.922,34
BTC2.132.653,66
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çiftçilere Bedava Kokarca İlacı Müjdesi!

Çiftçilere Bedava Kokarca İlacı Müjdesi!

Çiftçilere Bedava Kokarca İlacı Müjdesi!
Çiftçilere Bedava Kokarca İlacı Müjdesi!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu Ünye’de çiftçiler için beklenen haber geldi. Buna göre kokarca ilacı için destek sağlanacak. Tüm detaylar haberimizde…

Ünye Ziraat Odası Başkanı yaptığı açıklamalar ile çiftçileri sevindirdi. Özellikle çıkmış olduğu Televizyon programında kokarca ilaçlarının ücretsiz olarak dağıtılacağını vurguladı. Başkan Osman Sarıkahraman, kokarca ile ilgili açıklamalar yaptı. Özellikle kahverengi kokarcaların zararlarıyla mücadele etmek için bu konuya önem gösterildiğini söyledi.

Çiftçilere yönelik yeni destek programının bu yıl kokarca ilacı Biyosidal ilacı olacağını duyurdu. Bunun yanı sıra katılmış olduğu TV programında fındık fiyatları ile de mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Başkanın yapmış olduğu kampanyalara daha fazla destek verilmesi gerektiğini söyledi.

10 Bin Adet Dağıtılması Düşünülüyor

Ünye Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman yapılan bu destek programının meclis toplantısında netleştiğini açıkladı. Toplantıda alınan kararla birlikte kahverengi kokarcalar için artık önlem daha kolay alınıyor. Bu şekilde toplamda 10 bin adet biyosidal ilacının dağıtılacağı öngörülüyor. Bu ilaçların toplam maliyeti tam olarak 700 bin TL’yi bulduğunu açıklayan Sarıkahraman, gerekirse daha fazla destek verileceğini de aktardı. Çiftçiler herhangi bir ücret ödemeden ilaçlara sahip olabiliyor.

Yapılan bu destekten faydalanabilmek için bazı şartları da sağlamak gerekiyor. Buna göre Ünye Ziraat odasına kayıtlı olmak şartlardan birisi. Kayıtlı olanlar ve kayıt belgesini gösteren tüm çiftçiler verilen bu destekten faydalanabiliyor. Kayıtlı olmayanlar için herhangi bir destek söz konusu değildir.

Kampanyaya Destek Bekleniyor

Başkan Sarıkahraman özellikle yapılan bu desteklerin bir zorunluluk olduğunu ve yeterli kaynak ayırabildiklerini açıkladı. Özellikle çiftçilerden alınan aidatlar sayesinde bu tür destekler yerine getirilebiliyor. Ancak yapılan bu desteklerin her birinin geri dönüşünün olumlu olması gerekiyor. Aksi halde desteklemenin bir anlamı kalmıyor. Kampanyadan faydalanan herkesin yeterince destek olması gerekiyor.

Kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadelenin daha da sıklaştırılması adına bu tür ilaçlar çok önemlidir. Özellikle çiftçilerin ekonomik olarak zorluk yaşamaması adına ziraat odasının yapmış olduğu destekler daha bir anlam kazanıyor. Ziraat odası sadece bu kampanyayla değil ilerleyen zamanlarda farklı kampanya destek programlarıyla da ön plana çıkmayı hedefliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ünye Haber-Alp Tv-Ünye Tv-Ünye Haberleri-Haber Ünye-Alp Haber-Alp Medya Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!