USD34,28
EURO37,21
GBP44,78
BIST9.053,35
GR. ALTIN2.980,81
BTC2.324.572,50
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kontrol Noktasında Çarparak Şehit Etmişti! Gelişmeler Burada

Kontrol Noktasında Çarparak Şehit Etmişti! Gelişmeler Burada

Kontrol Noktasında Çarparak Şehit Etmişti!
Kontrol Noktasında Çarparak Şehit Etmişti!
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ordu’nun Gülyalı ilçesinde kontrol noktası üzerinde yaşanan olayda Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Fatih Çangır şehit oldu. Olayda cezalarla ilgili gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde…

Astsubay Çavuş Çangır’a çarparak şehit olmasına neden olan Adem Topçu hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Üstelik yaşanan olayda kontrol noktalardan kaçma girişimi olan Topçu’nun sabıkasının kabarık olduğu belirtildi. Daha önce alkol ve uyuşturucu kullanması nedeniyle ceza aldığı da bilinenler arasındaydı. Ancak olay günü yaşanan olayın önüne verilen cezalar da geçemedi.

Müebbet İsteniyor

Ordu-Giresun kara yolu üzerinde gerçekleşen olay 18 Eylül’de gerçekleşti. Divane Camii mevkiinde gerçekleşen olayda o sırada yol emniyeti devredeydi. Kontrol devriyesi o esnada görevini ifa ediyordu. O sırada gerçekleşen olayda Mehmet Fatih Çangır vefat etti. Şehit olan Jandarma Atsubayın ardından ordu cumhuriyet başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma ise tamamlandı.

Anadolu Ajansında yer alan haberde yazılanlara göre motosiklet sürücüsü Adem Topçu tutuklandı. Adem Topçu hakkında kişiyi görevini yerine getirirken yakalanmamak amacıyla öldürme suçundan müebbet hapsi istendi. Ayrıca trafik güvenliğini tehlikeye atma suçundan ise 2 yıla kadar hapsi talep edildi. Ordu 2.ağır ceza mahkemesince durum kabul edildi.

1 Kasım’da Yargılanması Bekleniyor

Dikkat çeken durumlardan birisi de tutuklanan Adem Topçu’nun daha önce pek çok kural ihlali yaptığı görülmesidir. 20’den fazla trafik cezası olduğu kaydedildi. Bununla beraber alkol ve uyuşturucu kullanması nedeniyle de cezasının olduğu aktarıldı. Adem Topçu’nun daha önce ehliyetsiz araç kullanmaktan dolayı cezası bulunuyordu. Olaydan daha 20 gün önce sözlenen Mehmet Fatih Çangır henüz 27 yaşında şehit oldu.

Şüphelinin tedavisinin ardından tutuklandı ve yargılaması ise 1 Kasım’da başlayacak. Hazırlanan iddianamede birden fazla suç teşkil etmesi nedeniyle cezalar talep edildi. Müebbet ve 2 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Yol sırasında görevini yerine getirirken şehit olan Çangır’ın yakınları ise işin peşini bırakmıyor. Sorumlunun en ağır şekilde cezayı alması için süreç yürüyor. Özellikle caydırıcı ceza verilmesine rağmen trafikte kural ihlallerine devam eden Topçu hakkında müebbet verilmesi bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ünye Haber-Alp Tv-Ünye Tv-Ünye Haberleri-Haber Ünye-Alp Haber-Alp Medya Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!