USD34,29
EURO37,03
GBP44,60
BIST8.908,47
GR. ALTIN3.029,22
BTC2.294.196,10
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Pençe Kaplan Bölgesinde Bir Askerimiz Şehit Düştü! Acı Haber Terme’ye Ulaştı

Pençe Kaplan Bölgesinde Bir Askerimiz Şehit Düştü! Acı Haber Terme’ye Ulaştı

Bir Askerimiz Şehit
Bir Askerimiz Şehit
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kuzey Irak’ta terörle mücadele kapsamında görev yapan Tankçı Sözleşmeli Er Kander Babür’ün hayatını kaybettiğini duyurdu. Pençe Kaplan Operasyonu Üs Bölgesi’nde görev yapan Babür, geçirdiği ani bir rahatsızlık nedeniyle şehit düştü. MSB tarafından yapılan açıklamada, Babür’ün üs bölgesinde rahatsızlandığı ve ilk müdahalenin burada yapıldığı belirtildi. Durumunun ciddiyetinin anlaşılması üzerine helikopterle Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Kander Babür, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

MSB’den Başsağlığı Mesajı

Bakanlıktan gelen açıklamada, “Aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz” ifadelerine yer verildi. Türkiye’nin güvenliği için yurtdışında görev yapan askerin, silah arkadaşları ve komutanları tarafından sevilen, görevine bağlı bir asker olduğu vurgulandı.

Siyasi Kanattan Taziye Mesajları

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yayımladığı mesajında Babür’e Allah’tan rahmet dilerken, ailesine ve tüm millete başsağlığı dileklerinde bulundu. Öte yandan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Pençe Kaplan Operasyon Bölgesinde geçirdiği rahatsızlık nedeniyle şehit olan Mehmetçiğimiz Kander Babür’e Allah’tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.

Görev Bölgesinde Sağlık Durumlarına Yönelik Özen Artacak

Askerin ani rahatsızlığının ardından yapılan ilk müdahaleler ve ardından hastaneye sevk süreci, görev bölgelerindeki sağlık imkanları ve müdahale hazırlıklarının önemini bir kez daha ortaya koydu. Görev bölgesindeki diğer askerlerin ve personelin sağlık kontrollerinin sıklaştırılacağı belirtilirken, Babür’ün kaybı, bu hassas bölgedeki koşulların ve operasyon şartlarının yeniden gözden geçirilmesine vesile oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde terörle mücadelede kararlılıkla yürüttüğü Pençe Kaplan Operasyonu kapsamında şehit düşen Tankçı Sözleşmeli Er Kander Babür’e Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve Türk milletine başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ünye Haber-Alp Tv-Ünye Tv-Ünye Haberleri-Haber Ünye-Alp Haber-Alp Medya Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!