Arslan “Tek Çıkış Yolumuz Üretmek”

Ünye’de Arslan Gıda işletme Sahibi Şuayip Arslan, 40 yıllık çalışma hayatında, tarımda üretime dayalı yaşanan gıda sıkıntılarının insanların hazırcılığa alıştığı için yaşandığını ifade etti.

6.Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinin yaşandığı 10 ilde büyük yıkımlara, can kayıplarına ve yaralanmalara neden olan asrın felaketinden sonra tarım alanlarının büyük bir kısmını oluşturan iller içerisinde yer alan deprem, ister istemez tarım alanında da olumsuz yönde etkiler bıraktı.

Türkiye’de tarımsal alanda oldukça yüksek fiyatlardan satılan hayvansal gıdaların, en büyük nedeni olarak üretimin olmasından kaynaklı yaşandığını ifade eden işletme sahibi Arslan, “Ne ekersek bitecek topraklarımız var. Ancak kırsal kesimlerde tarım yok denilecek kadar az” dedi.

Yaşanan deprem felaketinden sonra hem yaraları sarmak adına hem de üreterek ekonomiyi kapatmak adına büyük çaba sarf edilmesini gerektiğini söyleyen Şuayip Arslan,

“İnsanlar hazıra alıştı. Köyde oturan vatandaş gelirde yumurtasını, sütünü, peynirini, marketten alırsa toplumun tembel olduğunu gösterir. Hazır tüketime alıştık. Eskiden bu kadar yoktu. Ancak yeni kuşağın her şeyi zahmetsiz, emek sarf etmeden elinde olmasını istiyor.”

Herkes Tüketiyor Üreten Kimse Yok

Üreticinin yanı sıra tüketicinin de kendine göre haklı sebeplerini öne sürerek almak istediği ürünleri ucuza mal etmek istemesi, her koşulda mümkün olmasa da tarımın ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu yaşanılan pahalılıklarla insanların karşısına çıkıyor.

40 yıl çalışma hayatı olan işletme sahibi Şuayip Arslan, vatandaşlar alışverişe geldiklerinde pahalı bulduklarını ancak başka alternatifi olmadığı için almak zorunda kaldıklarını söyledi.

 

Köyünce bahçesi ve tarlası olan kişilerin karınca kararınca mutlaka bir şeyler üretmesi gerektiğini söyleyen Arslan,

“Pazara çıktığımızda marul, lahana, yeşillik pahalı diye yakınan insanlar var. Bu bitkilerini tohumunu nereye atsak biten bitkiler olurken kimse ekme taraftarı değil.  Emek sarf ederek ürettiğinin bedelini en güzel şekilde alması vatandaşın hakkıdır. Hiç bir şey üretmeyen çarşıya pazara çıkıp her şey pahalı diye yakınan insanlar da bedelini ödemek zorunda. Bedavaya ekmek yok. Üreten ile üretmeyen hiçbir zaman aynı kefeye koyamazsınız. Sadece üretmeliyiz başka alternatifimiz yok. Herkes neredeyse nerede yaşıyorsa orada üretime başlamalı. Tarımı ancak böyle canlandırabiliriz” açıklamalarında bulundu.

Haber: Gülten KODAL

 

admin

admin

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu