Ordu Genelinde 87 Bin 830 Kursiyer Eğitim Gördü

Ordu Büyükşehir Belediyesi Ünye Meslek ve Sanat Eğitim Kursları (ORMEK) Yıl Sonu Sergisi, Ünye Yalı Kilisesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle açıldı.

Ordu genelinde Ormek Kurslarında 4 bin 166 gruptan 87 bin 830 kursiyer eğitim görürken, Ünyedeki kursiyerlerin yıl boyunca hazırladıkları el emeği göz nuru sanat eserleri Ünye ve bölge halkının beğenisine sunuldu.
Elişi eserleri, ev aksesuarları, makrome çalışmaları, ahşap oyma, resim ve hat sanatı gibi çalışmalar sergiye renk katan detaylar oldu.

Serginin açılışı, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Milli Eğitim Bakanı/ Ordu Milletvekili Mahmut Özer, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ormek Kursiyerleri, eğitmenler ve sanatseverlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kursiyerler: “Ormek ile Kendimizi Keşfe Çıktık”

Programın açılış konuşmasını kursiyerlerden Derya Çamoğlu yaparak sanatın ve sanatçının önemine değinen bir anlatım yaptı. Çamoğlu,
“Sanat eğitimi, kursiyerlerimiz kendilerini keşfetmeleri ne imkan veriyor. Ormek’te katıldıpım bağlama kursunda kendimi geliştirme fırsatı buldum. Sadece bu değil, beşikten mezara kadar eğitim ilkesi ile her yaştan kursiyer insan ihtiyaçlarına cevap veren bir yapı mevcut. Başta sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Güler’e ve üzerimizde emeği olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, ise kursiyerleri tebrik ederek şöyle konuştu:
“Ormek aracılığı ile çok kıymetli öğretmenlerimizin verdiği eğitimlerin sobinı bugün burada görüyoruz. Güzel işlerin ortaya çıktığına şahit olmak da çok güzel. Kendilerini geliştirmek üzere burada faaliyet gösteren kursiyerlerimize teşekkür ediyorum.”

Başkan Güler, “Düşünüyoruz, Üretiyoruz, Yarışıyoruz”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ise yaptığı değerlendirmelerde;
“Düşünen yarışan üreten Ordu’nun güzel insanları bu gibi kurslar ile güzel eserler ortaya çıkarıyor. Burası bir üretim safhasıdır. Peşinden tanıtım ve pazarlamanın yanı sıra yarışma aşamasındayız. Düşünüyoruz. Üretiyoruz, yarışıyoruz. Bu bir çiçeğin buketi gibi bir çalışma aslında. Üyemizin sadece sanatta değil, her alanda güzellikleri var. Çöpü kaldırdık, meyve bahçesi yapıyoruz mesela. Güzel Ünye’de güzel projeler üretiyoruz. Buradaki sanatı görüyoruz. Herkes yeteneklerine göre bir alan seçip zaman içinde kendine ekonomik kaynak olarak da kullanabilir bu alanı. Ünye’nin sanata yatkın olduğunu, sanatlarlatı, müderrisleri olduğunu herkes biliyor. Hep beraber eserlerimizi ortaya çıkarıp tanıtacağız. Belki yurtdışında da sergi açacağız. Avusturya’da olsun çeşitli ülkelerde olsun birçok Ordulu var. Bu ürünlerimizi oralarda da tanıtalım. Ünye tarihten gelen üstünlüğü ile eserleriyle de bu kaliteyi perçinleyecek. Ne yaparsanız bir bu çalışmaları destekleyeceğiz. Hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Program kurdele açılış kurdelesi kesiminin ardından protokol üyelerinin sergiyi gezerek kursiyerleri sohbetleriyle devam etti.

Haber: Talip Kocakoç

 

admin

admin

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu