Sarıkahraman: “Tarım Okulu İle Geleceğe Üretim Aşılayacağız”

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, delegelerin güvenini alarak başkanlıktaki üçüncü dönemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında tarım ve üretim üzerine ağırlık veren Başkan Sarıkahraman, verim fışkıran Türkiye topraklarının doğru kullanılabilmesine dikkat çekti.

Temeli atılan ziraat odası yeni binası, tarım okulu gibi projelerin kaldığı yerden devam edeceğini ve memleket faydasına gayret göstereceğini dile getiren Sarıkahraman, bundan sonraki süreci de üstüne katarak yöneteceklerini söyledi.

 

“Biz Buradan Üreteceğiz ki Diğer Taraflara Yardım Edebilelim”

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, tüm Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından ciddi anlamda tarım alanlarının da etkilendiğini, deprem bölgesindeki üreticilere her bakımdan destek verildiği gibi tarım alanında da destek verilerek Ziraat Odası olarak ellerinden gelen yardımı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Her fırsatta Türkiye’nin tarım ülkesi olduğunu ve  kendi kendine yetebilen bir topraklara sahip olduğunun vurgusunu yapan başkan şöyle konuştu:

“Türkiye bir tarım ülkesidir.  Eğer biz bu verimli topraklardan bu verimi fışkırtarak bol bol ürünlerimizi almamız gerekir. 10 ilde yaşanan asrin felaketi olarak yaşadığımız afetin yaralarını hep birlikte saracağız. Bu topraklar ekilip dikildiği zaman kazanmış olacağız. Bizler üreticilerimizle birlikte bunların bilincinde olarak çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bizler burada üreteceğiz ki diğer yardım bekleyen yerlere de yardımlarımızı edelim.”

 

“Ünye Tarım Okulu En Kısa sürede Açılacak”

“Minik eller toprağa değiyor” projesi ile çocuklara toprakla buluşturacak olan Ünye Ziraat Odası Başkanlığı alt yapı çalışmalarının en kısa sürede tamamlanarak eğitime açılacağı müjdesini verdi.

Ünye ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman 2. Dönem eğitim öğretim yılı bitmeden projenin hayata geçileceğini, yöresel anlamda ilçede yetişen bütün ürünlerin üretilme noktasında bir çalışmanın olacağını belirterek açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Yöresel ürünlerin yanı sıra ülkemizin çeşitli yerlerinde yetişen ve bizim yöremizde de yetişebilen ürünlerin de yapabilirliğin göstermek istiyoruz. Örneğin; Hurma kurutma atölyesi açarak, hurma kurutmanın nasıl olabileceğini göstereceğiz. İnsanların meyvelerini bu alanda değil, kendi meyvelerini kendi bahçelerinde kurutabileceklerin öğreteceğiz.”

Haber: Gülten KODAL

admin

admin

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu