USD34,16
EURO38,17
GBP45,72
BIST9.777,46
GR. ALTIN2.918,51
BTC2.250.449,14
  1. Haberler
  2. Ünye
  3. Ünye’de Futbol Değil, İhmal Konuşuldu: Stadyumun Durumu İçler Acısı

Ünye’de Futbol Değil, İhmal Konuşuldu: Stadyumun Durumu İçler Acısı

Turkcell Kadınlar Süper Ligi-3
Turkcell Kadınlar Süper Ligi-3
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Turkcell Kadınlar Süper Ligi’nde geçtiğimiz hafta Ünye Kadın Spor Kulübü, Ünye Şehir Stadyumu’nda Fenerbahçe Kadın Futbol Takımı’nı ağırladı. Mücadele, Fenerbahçe’nin 5-0’lık galibiyetiyle sonuçlandı. Ancak maçın skoru kadar dikkat çeken ve tepki toplayan bir başka konu ise, Stadyumun bakımsızlığı ve ilgisizliği. Ünye’nin, süper ligde olması ulusal bir maça ev sahipliği yapmasına rağmen, sahadaki kötü zemin ve çevresindeki olumsuzluklar büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

Bir Patates Tarlasında Maç

Turkcell Kadınlar Süper Ligi-2
Turkcell Kadınlar Süper Ligi-2

Karşılaşmanın ulusal kanalda yayınlanmasına rağmen, Ünye Şehir Stadyumu’nun durumu izleyenleri şaşkına çevirdi. Kırık dökük tribünler, çöplerle dolu alanlar ve sahayı adeta bir patates tarlasına dönüştüren kötü zemin, maçın spor adına utanç verici bir ortamda oynanmasına neden oldu. Ünye, adını ulusal arenada duyuracağı bu maçta, altyapısındaki eksiklikler yüzünden kötü bir imaj sergiledi. Görüntülerdeki bu ihmal, şehrin spor sahasındaki eksik yönetimini ve ilgisizliğini bir kez daha ortaya koydu.

Protokol Ortada Yoktu

Turkcell Kadınlar Süper Ligi Protokol
Turkcell Kadınlar Süper Ligi Protokol

Maç günü yaşanan bir diğer dikkat çekici durum, Ordu protokolünün ve Milletvekillerinin ilgisizliğiydi. Süper Lig’de oynanan bu önemli karşılaşmaya dair stadyumda Ordu’nun üst düzey protokolü yoktu ama 3. Lig maçında hepsi yerini almıştı. Ünye Kadın Spor Kulübü’ne gösterilen bu ilgisizliği daha da çarpıcı hale getiriyor. Eğer bu karşılaşma Altınordu gibi daha fazla destek gören bir kulüp için olsaydı, muhtemelen çok daha fazla ilgi ve katılım sağlanacaktı.

Spor Müdürlüğünün Ziyareti: Sadece Fotoğraf Çekmek İçin Mi?

Turkcell Kadınlar Süper Ligi
Turkcell Kadınlar Süper Ligi

Geçtiğimiz ay Ünye Şehir Stadyumu’nu ziyaret eden İl Spor ve Gençlik Müdürü, o dönemde sadece fotoğraf çekimleri için oradaydı. Stadyumun içler acısı durumu o zaman da göz önündeydi, ancak herhangi bir düzenleme ya da iyileştirme yapılmadı. Ziyaretin sadece fotoğraf çekinmek için olduğu tescillenmiş oldu, çünkü o günden bu güne değişen hiçbir şey olmadığı ortada.

Ünye Şehir Stadyumu’ndaki eksikliklere rağmen, Ünye Kaymakamı, Belediye Başkanı, iktidar partisi başkanının sessiz kalması ise başka bir konu. Ünye’de müdürlük yapmak için herkes sıraya girdiği de bilinen bir gerçek, çünkü Kaymakamlık ve diğer yetkili kurumlar hiçbir müdüre ses çıkarmıyorlar. Fakat Ünye’yi onlar yönetmeye devam ediyorlar.

İşte Ordu’nun Ünye’ye Bakışının Belgesi

belge
belge

Diğer yandan Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yayınladığı haftalık spor programında, 3. Ligi listenin en başında gösterip Süper Lig maçını ise listenin ikinci sırasında göstermesi Ünye’ye ve takıma bakış açısını gözler önüne sermiş oldu.

Ulusal Yayın, Ünye’nin Eksiklerini Ortaya Çıkardı

Maçın ulusal kanalda yayınlanması, Ünye’nin spor altyapısındaki sorunları tüm Türkiye’nin görmesini sağladı. İzleyiciler, canlı yayında Ünye Şehir Stadyumu’nun kötü durumunu açıkça izledi. Kırık koltuklar, dağınık ve bakımsız tribünler, saha zeminindeki düzensizlikler, Ünye adına utanç verici bir tablo oluşturdu. Bu durum, Ünye’nin sadece sahada değil, spor yönetiminde de sahipsiz olduğunu ortaya koydu.

Ünye’nin Sporda Sahipsizliği Ortada

Ünye Kadın Spor Kulübü, önemli bir karşılaşmada büyük bir mücadele sergilemesine rağmen, arkasındaki destek eksikliği ve stadyumun durumu nedeniyle yalnız bırakıldı. Ünye bir kez daha sahipsiz olduğunu bu maç sayesinde görmüş oldu. Ünye kamuoyunun isteği ise eksiklerin biran önce giderilmesidir. Gelmeyen gelmesin, burası bizi ilgilendirmez, sadece Altınordu’ya göstermiş olduğunuz desteğin 10’da birini buraya gösterin yeter.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Ünye Haber-Alp Tv-Ünye Tv-Ünye Haberleri-Haber Ünye-Alp Haber-Alp Medya Ajans ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!