İş İnsanı Selahattin Dağcı, Alp Tv Ankara Stüdyolarına Konuk Oldu!

Ankara’da 30 yıldır ticari faaliyetlerini sürdüren ve ülke geneline toptan temizlik malzemesi tedarik eden Ordulu iş İnsanı Selahattin Dağcı, Alp Tv’ye konuk oldu. Gazeteci Hamza Alp’in sunduğu, Dual Metal Kablo Sistemleri katkılarıyla hazırlanan “Başkent Kulisi” programında soruları yanıtlayan iş insanı, “Görev verilirse ticaretteki başarımı siyasette de göstermek isterim” şeklinde konuştu. Ülke ve toplum üzerine değerlendirmelerde bulunan Dağcı, dürüst ve akıllı siyasete dikkat çekerek ülkenin öncelikleri arasında üretim ve paylaşmak ilkesini liste başına koydu.

 

Güçlü bir liderle birlikte güçlü bir ülkede yaşadığımıza dikkat çeken Ordulu iş insanı Selahattin Dağcı, neler yapılması gerektiğine dair notlar paylaşarak üretimin ve israf etmemenin ülkeyi daha mutlu bir yola çekeceğine işaret etti. “Akkuş’tan Ankara’ya Herkesle Temas İçindeyiz” İş İnsanı Dağcı, alın teri ve dürüstlüğün önemli olduğuna işaret ederek Ankara’ya geliş ve ticari sürecine yönelik şöyle konuştu:

“Ankara’ya 1976 yılında daha çocukken gelmişiz. Babamlarla birlikte bir kapıcı dairesinde zorlukla büyümüşüz. Şükrederiz ki dürüstlüğümüzle Ankara’da bir yer edindiğimizi düşünüyoruz. Büyüklenmek derdinde değiliz. İnsan olmak temel düsturumuz. Ben girişimciliği seviyorum. Ticaret bunu gerektiriyor zaten. Siyasi insanlarımızla da sürekli irtibat halindeyiz. Zaman zaman soruyorlar siyasette aklınız var mı diye. Biz ticaret insanıyız, herkesle temasımız var. Tabi yarın bir gün siyasi tarafta da görev verilirse tabi dürüst bir tavırla milletimizin yanında oluruz. Alın terimizle ve mücadelemizle buralara geldik ve böyle insanlar gördükçe de yanında olmaya devam ediyoruz.”

 

“Üretim ve Paylaşmaya Yönelik Eksiklerimiz Var”

Dağcı, güçlü Türkiye’nin daha güçlü olması için bazı eksik görülen politikaların varlığına işaret etti. Canlı yayında konuşan iş insanı, “Pandemiden dolayı dünya olsun, Türkiye olsun tabi ki zorlandı. halkımızı sıkıntıya sokan bir ekonomik sorunlar da meydana geldi. Bizim enflasyon denilen beladan kurtulmamız lazım. Bu iş sadece inşaat sektörü değil, üretim sektörü gibi alanlarla, tarım ve hayvancılığa önem vererek aşılır. Tarımda çok iyi olmamız gerekir bizim. Yedi bölgede çeşitli ürünlerimiz var ama niye yok? Eksik politikalarımız var. Başarı politikamız olsaydı bugün buralarda olmazdık. Bu siyasi olarak değil ama bizim paramız Gürcistan’dan bile gerideyse bu işte bir sıkıntı var demektir. Güçlü ve karizma bir liderimiz var. Bu işe el atarsa, daha üzerine durulursa, ülke için bir şeyler yapılırsa insanlar mutlu olur. Bu ülke nasıl daha ileriye gidebilir biz bunu tartışmalı ve buna yönelik adımlar atmalıyız.” şeklinde konuştu.

 

“Görev Verilirse Üretim Paylaşım ve Mutluluk Üzerine Çalışacağız”

Alp Tv Ankara stüdyolarından yayınlanan programda konuşan iş insanı ilerleyen dönemde söz sahibi olabileceği bir yerlere gelmesi halinde yapabileceği projeler üzerine de notlar vererek şöyle konuştu: “Aslen Akkuşluyum ben. Makamımızdan, memleketimizden onur duyuyoruz. Geldiğimiz yeri unutmuyoruz. İnsanın en temel felsefesi de ahlak olmalı, dürüstlük olmalı. Bencil olursanız yalnız kalırsınız, Halil İbrahim sofrasını kurarsanız ve herkes o sofrada yer bulursa güzellik olur. Ben Ordu’ya gitmeyi çok seviyorum. Memlekette kendi bağım bahçem var ve kendimce bir şeyler yapıyorum. Ufak da olsa üretim yapmak beni mutlu ediyor. Mutluluk bile üretimden geçiyor. Yarın bir gün bize bir görev verilirse bir yerlerde olursak emin olun üretime dayalı projelerim de var. Üretim ve mutluluğa yönelik çalışmalarımız olacak inşallah. Ticari hayatta başarılı olduğumuzu düşünüyorum ve siyasi hayatımız olursa üretici, mutlu ve paylaşımcı olmak derdindeyiz. Ülkemizde israfı da bitirmeliyiz. Biz aslında çok zengin bir ülkeyiz. Gelirimiz çok ama israf da çok. Biz Müslüman bir ülkeyiz, ama israfı da çok seviyoruz nedense. Allah’ın huzuruna da huzurla çıkmalıyız. Birden olmaz ama iktidarı muhalefeti birlikte projelerle öncelikle israfın önüne geçmeliyiz. Sosyal olmayı ve iletişimi unutmayalım. birleştirici olalım, birbirimizin arkasından konuşmayalım. Toplum sevgi ile buluşur ve kendini bulursa daha iyi olur ve toplum kazanır. Her şey para ile olmuyor. Mesele karşındaki insanın ne düşündüğü hissedebilmek olmalı. Bencillik kaybettirir. Ama üretim ya da kazanıp ne bileyim birilerine burs verirsen, yemek ısmarlarsan ya da başka bir şey yaparak huzuru ve mutluluğu paylaşarak da yakalayabilirsiniz.”

Program gurbet ve sıla üzerine sohbetlerin yanı sıra hizmet ve yatırımlara ilişkin fikir alışverişi ile devam etti.

Haber: Talip Kocakoç

admin

admin

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu