Sarıkahraman “Bu Yıl Gübre Talebi Çok Fazla”

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman,  tarımsal desteklerin özellikle mazot, gübre ve alanbazlı desteklerin Başak Kartları bulunan üreticilerin hesaplarına yatarak ödenmesinin üreticiler açısından daha verimli olacağını belirtti.

Şubat ayı mazot ve gübre destek ödemeleriyle ilgili olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’nın değişikliğe giderek, resmi adresinde paylaşılan açıklamaya göre gübre ve mazot desteğini BAŞAK KART ile maddi olarak alan üreticilerin, “Bakanlığın şekil değişikliğine gitmesi doğru bir karar ” diyen Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman,  kartlara yatan desteklerin anlaşmalı tarımsal marketler ve akaryakıt istasyonlarından sadece mazot ve gübre alabilecekleri şekilde olması üreticiler için daha uygun olduğunu ifade etti.

Ziraat Bankasının anlaşma yaptığı bayilerle üreticilerin ihtiyaçlarını alabileceği şekilde kolaylıkla alışverişlerini yapabildiklerini ve bu sadece üreticilerinde sıkıntı yaşamayacağını söyleyen Başkan Sarıkahraman,

“Başak Kart ile her ÇKS işlemi yapan üreticilerimiz çok rahatlıkla bankadan alabilir. Başak Kartı olmayan üreticilerin başka hesaplarına da tanımlama olabiliyor.   Bu yıl bütün destekler Başka Kart üzerinden verilecek gibi duruyor. Çiftçilerimiz bu desteklerini ayni ya da maddi alsınlar tarlalarına bakıyor, mahsulünün verimli olması için çalışmasını aksatmıyor”

“Bu Yıl Gübre Talebi Çok Fazla”

Çiftçiler son bir yıldır artan gübre fiyatlarının altında ezildiklerini, tarımsal üretimdeki yetersiz gübreleme nedeni ile istenilen verimin alınamamasından dolayı 2. Bir mağduriyet yaşamalarının yanı sıra temel gıda ürünlerindeki enflasyonun artmasının da yolunu açtı.

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, tarımı kalkındırmak, kendi kendine yetebilen ve üretebilen bir toplum olmak isteniliyorsa, üreticilerin elinden tutup her türlü desteği yapılması konusunda,

“  Gerek bayilerde gerekse üreticilerde ciddi anlamda gübre talebi var. Fındığın olmazsa olmazı Azotlu ve fosforlu gübredir. Bazı üreticilerin geçen yıllarda pahalıktan dolayı yaşadıkları sorunlar tarlalarında ve bahçelerinde ciddi kayıplara ve verim düşüklüğüne sebep oldu. Üretici Üretemezse tarım biter. Bunun farkında olmamız gerekir. “ şeklinde konuştu.

Haber: Gülten KODAL

admin

admin

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu