Okulumuz 1959 yılından itibaren eğitim öğretim hayatına başlamıştır. İlk olarak Erkek Sanat Enstitüsü adıyla 70 öğrenci ve tek bölüm tesviyecilik bölümü ile açılmıştır. Günümüzde Mehmet Necati Vidinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi adıyla 9 (Elektrik-Elektronik/Bilişim/Gemi Yapım/Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme/Metal Teknolojisi/Mobilya ve İç Mekan Tasarım/Makine ve Tasarım /Motorlu Araçlar/İnşaat) alan ve 13 dalda yaklaşık 1000 öğrenci ile eğitime devam etmektedir. Okulumuz 186 öğrenci kapasiteli pansiyonunda 104 öğrenciye hizmet vermektedir.
Hem mesleki hem akademik olarak öğrenci yetiştirmeyi hedefleyen okulumuzda 2024 YKS döneminde, akademik eğitimine devam etmek isteyen 43 öğrencimizden, 39’u önlisans 4’ü lisans programlarına yerleşmiştir.
Ülkesine bağlı, vatanına ve milletine fayda sağlama amacı güden, çalışkan, üretken, yenilikçi, özgüvenli, girişken, sorumluluk sahibi, ahlak ve davranışlarıyla örnek bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Çocukluktan yetişkinliğe geçtikleri ergenlik döneminde adım adım yanlarında olmak, yönlerini bulmalarına yardım etmek, ihtiyaç duydukları her alanda desteklemek için buradayız. Bu kapsamda daha iyi eğitim verebilmek adına okulumuzun imkanlarını genişletme çalışmalarımız devam etmekte olup yeni eğitim öğretim yılında okulumuza kazandırdığımız yeni imkanlarımızı paylaşmak isteriz;
- Toyota Firması ile yapılan görüşmeler sonucu okulumuz Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında eğitim amacıyla kullanmak üzere 2024 model araç kazandırılmıştır.
- Bölgemizde ilk defa bir Meslek Lisesi Bünyesinde yani okulumuzda “Elektrostatik Boya Fırını” kazandırılarak hem eğitim öğretimde öğrencilerimizin kullanımına sunulmuş hem de özel sektörden gelen fırın boya talepleri karşılanmıştır.
- DOKAP projesinden sağlanan destekle Metal Teknolojisi alanına Kaynak similatörü,Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanına da “Gaz Yakıcı Cihazlar” uygulama laboratuvarı kazandırılmıştır.
- Mobilya bölümünde CNC tezgah ve eğri kenar bantlama makinesi kazandırılarak öğrencilerimizin günümüz teknolojisine uygun makinaları tanıması sağlanmıştır.
- Isı Pompalarının Mesleki Eğitime Entegrasyonu konusunda hazırlanan ve Türkiye Birincisi olan projemiz ile okulumuza “ISI POMPASI UYGULAMA ATÖLYESİ” kazandırılmıştır.
Daha geniş imkanlar ile öğrencilerimizin eğitimlerini çok yönlü şekilde desteklemeyi amaçlıyoruz. Okulumuzda daha iyi hizmet verebilmek adına yaptığımız 2024-2025 öğretim yılı bakım onarım çalışmalarının bir kısmını paylaşmak isteriz;
1-Taşıma yoluyla eğitime devam eden öğrencilerimizin güvenli bir şekilde okula gelmeleri ve ayrılmaları için servis alanı oluşturduk.
2-Metal ve Mobilya Alanımızın ihtiyacı olan depoları yaptık.
3-Mobilya ve Makine Alanı Atölye binalarımızın giriş kısmını düzenleyerek boyalarını yeniledik.
4-Pansiyon binamızın aydınlatmasını led armatürler ile yeniledik.
5- Pansiyonumuzdaki Jeneratörün aküsünü temin ederek çalışır duruma getirdik.
6-Pansiyon mutfağının doğal gaz dönüşümünü sağladık ve doğal gaz ile çalışan yeni mutfak gereçleri temin ettik.
7-Pansiyon öğrenci yatakhanelerindeki ranza tipi yatakları baza tipi yataklara dönüştürerek odaları 4 öğrenci kalacak şekilde düzenledik.
8-Pansiyon öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirilmeleri için pansiyon binamızda sosyal-kültürel etkinlik salonu oluşturduk.
Okulumuz öğrencilerinin çok yönlü gelişimlerinin bir parçası olarak sosyal kültürel faaliyetlerimiz öğretmenlerimizin danışmanlığında devam etmektedir. 2024-2025 yılı faaliyetlerimizi paylaşmak isteriz;
1-Teknofest yarışmasına katılım sağlanarak 5393 proje arasından Türkiye Birinciliğinin elde edilmesi,
2-MEB ROBOT yarışmasına 4 farklı kategoride katılım sağlanarak Türkiye Onbirinciliğinin elde edilmesi
3-DOKAP’ın destekleriyle Okulumuzda Meslek Edindirme Kursları Açıyoruz.
Gaz Yakıcı Cihazlar Servis Elemanı Kursu
Kursun Amacı
Kurs, katılımcılara gaz yakıcı cihazların montajı, bakımı, arızalarının tespiti ve onarımı konularında kapsamlı bir eğitim sunmaktadır. Amacımız, kursiyerleri hem teorik bilgilerle hem de pratik uygulamalarla donatarak, sektörde yetkin profesyoneller olmalarını sağlamaktır.
Eğitim İçeriği
• Gaz Yakıcı Cihazların Çeşitleri: Farklı türdeki gaz yakıcı cihazların tanıtımı.
• Montaj ve Kurulum: Cihazların doğru şekilde montajı ve kurulumu hakkında bilgi.
• Bakım ve Onarım: Düzenli bakımın önemi, arıza tespiti ve onarım teknikleri.
• Güvenlik Standartları: Gaz güvenliği, emniyet önlemleri ve mevzuat bilgileri.
• Pratik Uygulamalar: Gerçek cihazlar üzerinde uygulamalı eğitim.
ÇELİK KAYNAKÇILIĞI KURSU
Gerekli güvenlik önlemlerini alarak elektrik ark kaynağı yapabilmesi, yatayda kalın parçaların kaynağını yapabilmesi,dolgu kaynağı yapabilmesi, dikey kaynaklar yapabilmesi, Mig-mag ile yatay ve düşeyde alın kaynağı yapabilmesi amaçlanmaktadır.
Kursun İçeriği:
• Temel güvenlik önlemleri ve iş sağlığı
• Kaynak ekipmanlarının tanıtımı ve kullanımı
• Metal malzeme bilgisi ve özellikleri
• Elektrik ark kaynağı
• Yatayda kalın parça kaynağı
• Dolgu kaynağı
• Dikey kaynaklar
• MİG-MAG ile yatayda ve dikeyde kaynak
Eğitim önce sanal kaynak simülasyonunda yapılacak, daha sonra gerçek uygulamalara geçilecektir.
4-Meslek liseliler ailelerle buluşuyor projesi kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere bakım onarım desteği sağladık.